BANAANILEIPÄ
Jälkiruoka
- Valmistusaika:
20'
- Paistoaika:
1h 15'
- Vaikeusaste:
Keskivaikea
Ainekset
6–8 annosta
- 3 isoa banaania (+ 1 koristeeksi)
- 200 g Pure Via® Stevia -makeutusainetta
- 2 kananmunaa
- 125 g vähäsuolaista voita
- 1 vaniljatanko
- n. 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistus
- 1
Lämmitä uuni 165 °C:seen.
- 2
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen.
- 3
Kuori banaanit, soseuta ne ja sekoita joukkoon Pure Via® Stevia -makeutusaine ja vaniljansiemenet.
- 4
Sulata voi varovasti. Lisää banaanien joukkoon kananmunat ja voi. Sekoita.
- 5
Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe, sekoita uudelleen ja kaada taikina halkaisijaltaan noin 25 cm:n kakkuvuokaan.
- 6
Kuori viimeinen banaani, leikkaa se pituussuunnassa kahtia ja aseta puolikkaat kakun pinnalle. Paista kakkua 1 h 15 min.
- 7
Anna kakun jäähtyä ja säilytä sitä viileässä tuorekelmulla suojattuna.
MAISTUVIA RESEPTEJÄ
Valmiina nauttimaan