Mustikkamuffinit
Jälkiruoka
- Valmistusaika:
15'
- Paistoaika:
20'
- Vaikeusaste:
Keskivaikea
Ainekset
Annosmäärä: 12 muffinia
- 75 g voita
- 150 g Pure Via® Stevia -makeutusainetta
- 2 keskikokoista kananmunaa
- 175 g kreikkalaista jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
- 6 rkl maitoa
- 250 g vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 150 g mustikoita
- 25 g mantelirouhetta
Vinkki: halutessasi voit korvata mantelit paahdetuilla kookoshiutaleilla.
Valmistus
- 1
Lämmitä uuni (tasalämpö 180 °C / kiertoilma 160 °C). Aseta paperiset muffinivuoat 12 muffinin muffinipellin syvennyksiin. Siirrä pelti sivuun.
- 2
Mittaa voi ja Pure Via® Stevia suureen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää kreikkalainen jogurtti, vaniljasokeri maito, ja sekoita.
- 3
Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita. Kääntele mustikat taikinan joukkoon ja jaa seos 12 muffinivuokaan. Ripottele mantelirouhe muffinien päälle.
- 4
Nosta muffinipelti uuniin ja paista 18–20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kohonneet ja paistuneet kullanruskeiksi.
- 5
Jäähdytä muffineja muffinipellillä 15 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.