Logo Pure Via

Mustikkamuffinit

Jälkiruoka

  • Valmistusaika:

    15'

  • Paistoaika:

    20'

  • Vaikeusaste:

    Keskivaikea

Ainekset

Annosmäärä: 12 muffinia

  • 75 g voita
  • 150 g Pure Via® Stevia -makeutusainetta
  • 2 keskikokoista kananmunaa
  • 175 g kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 rkl maitoa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 150 g mustikoita
  • 25 g mantelirouhetta

Vinkki: halutessasi voit korvata mantelit paahdetuilla kookoshiutaleilla.

Valmistus

  • 1

    Lämmitä uuni (tasalämpö 180 °C / kiertoilma 160 °C). Aseta paperiset muffinivuoat 12 muffinin muffinipellin syvennyksiin. Siirrä pelti sivuun.

  • 2

    Mittaa voi ja Pure Via® Stevia suureen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää kreikkalainen jogurtti, vaniljasokeri maito, ja sekoita.

  • 3

    Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita. Kääntele mustikat taikinan joukkoon ja jaa seos 12 muffinivuokaan. Ripottele mantelirouhe muffinien päälle.

  • 4

    Nosta muffinipelti uuniin ja paista 18–20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kohonneet ja paistuneet kullanruskeiksi.

  • 5

    Jäähdytä muffineja muffinipellillä 15 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

MAISTUVIA RESEPTEJÄ

Valmiina nauttimaan