Logo Pure Via

Suklaahippukeksit

Jälkiruoka

  • Valmistusaika:

    15'

  • Paistoaika:

    15'

  • Vaikeusaste:

    Keskivaikea

Ainekset

Annosmäärä: n. 10 keksiä

  • 75 g voita
  • 100 g Pure Via® Raw -makeutusainetta
  • 65 g Pure Via® Stevia -makeutusainetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 keskikokoinen kananmuna
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 75 g taloussuklaata

Vinkki: Pakasta taikinapallot ilmatiiviissä pakastusrasiassa, ja paista ne myöhemmin. Taikina säilyy pakastimessa noin kolmen kuukauden ajan.

Valmistus

  • 1

    Mittaa huoneenlämpöinen voi, Pure Via® Raw ja Pure Via® Stevia kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi.

  • 2

    Lisää vaniljasokeri ja kananmuna, ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola, ja sekoita. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Lisää suklaarouhe taikinaan.

  • 3

    Jaa taikina 16 osaan, pyöritä palloiksi ja aseta kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jäähdytä keksejä jääkaapissa 1 tunti.

  • 4

    Lämmitä uuni (tasalämpö 180 °C / kiertoilma 160 °C)

     

  • 5

    Paista keksejä 10–12 minuuttia. Ota keksit uunista ja anna niiden jäähtyä ennen tarjoilua.

MAISTUVIA RESEPTEJÄ

Valmiina nauttimaan