Suklaahippukeksit
Jälkiruoka
- Valmistusaika:
15'
- Paistoaika:
15'
- Vaikeusaste:
Keskivaikea
Ainekset
Annosmäärä: n. 10 keksiä
- 75 g voita
- 100 g Pure Via® Raw -makeutusainetta
- 65 g Pure Via® Stevia -makeutusainetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 keskikokoinen kananmuna
- 200 g vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 75 g taloussuklaata
Vinkki: Pakasta taikinapallot ilmatiiviissä pakastusrasiassa, ja paista ne myöhemmin. Taikina säilyy pakastimessa noin kolmen kuukauden ajan.
Valmistus
- 1
Mittaa huoneenlämpöinen voi, Pure Via® Raw ja Pure Via® Stevia kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- 2
Lisää vaniljasokeri ja kananmuna, ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola, ja sekoita. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Lisää suklaarouhe taikinaan.
- 3
Jaa taikina 16 osaan, pyöritä palloiksi ja aseta kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jäähdytä keksejä jääkaapissa 1 tunti.
- 4
Lämmitä uuni (tasalämpö 180 °C / kiertoilma 160 °C)
- 5
Paista keksejä 10–12 minuuttia. Ota keksit uunista ja anna niiden jäähtyä ennen tarjoilua.
MAISTUVIA RESEPTEJÄ
Valmiina nauttimaan